A zsálya gyógyító tulajdonságai

Nagyon sok természetben található fűszernövénynek van gyógyító tulajdonsága és egészségügyi előnyei, a bennük előforduló vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően. A zsálya gyógynövény a leginkább ismert gasztronómiai fűszer, ami a szárnyas ételeknek ad igen kellemes ízt. A zsályát már több száz éve használják a nép gyógyászatban a különböző betegségek kezelésére. Leggyakrabban a zsályát teaként fogyasztjuk, ami jót tesz az idegrendszernek, az emésztő rendszerszerre, ezenfelül a nők ösztrogénszintjét is kiegyensúlyozza.

zsalya

A test

A zsálya stimulálja a központi idegrendszert és az emésztőrendszert. Segít a láz elmulasztásában. Egy természetes vértisztító, így a zsálya méregtelenítés céljából is igen hasznos. A zsálya rendkívül hatékony mint természetes idegtonik, így a fejfájás enyhítésében is kiváló. Ízületi fájdalom, levertség és a gyenge emésztési rendszer javítására is használható a zsálya.

A fogak egészsége

Phillis Balch szerint a zsálya a száj és a torok egészségének fenntartásában is rendkívül hatékony, így például a mandulagyulladás is enyhíthető vele. Gargarizálva használva teáját megakadályozható az íny vérzése és lassítja a nyáltermelést is. A fogak friss zsályalevéllel való dörzsölése kiváló fogfehérítő hatást jelent.

A nők

A klimaxos nők tüneteit enyhíthetjük a zsálya teájával, mivel ösztrogén hatással bír a szervezetben. A zsálya segíthet a hőhullámok és az ösztrogénhiány más tüneteinek megszüntetésében. Azon nőknek is ajánlott a fogyasztása, akiknek eltávolították a méhét.

A haj

A zsályatea lehűtése után érdemes ezzel a folyadékkal átöblíteni a hajunkat is. A sötét hajú emberek esetében a zsálya tea visszahozza a hajkorona fényét és csillogását. A világos hajúak esetében pedig mélyíti, sötétíti a szőke színt.

Fűszerek ITT

Kurkuma 7500mg kivonatkapszula 60db (BioCo)

Kurkuma 7500mg kivonat kapszula 60db (BioCo)

A készítmény gyártásához nem a kurkuma porított őrleményét, hanem annak magas, 50-szeres  koncentrációjú kivonatát használták fel.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Vélemények (1)