A bazsalikom a gyógyászatban

A bazsalikomot leggyakrabban kulináris célokra használják fel. Elsődleges összetevője a pestonak, számos mártásnak és kenyérnek, valamint a Földközi-tengerek tészta ételeinek. A friss bazsalikomnak rengeteg egészségügyi előnye is van. érdemes megkérdeznünk a kezelőorvosunkat, hogy milyen betegség kezelésére használhatjuk a bazsalikomot.

bazsalikom

Az akne megelőzése

Az acne segíthet megelőzni az acne megjelenését és felgyorsítja az acne okozta elváltozásokat. A friss bazsalikom olaja egyértelműen segíthet a bőrön található baktériumok megelésében, melyek egyébként eltömítenék a pórusokat. Nagyon fontos, hogy a bazsalikomot az adott bőrfelületen, külsőleg alkalmazzuk, hogy segítsük a szervezetünket a baktériumok elpusztításában.

Antidepresszáns

A friss bazsalikomot beáztathatjuk olíva- vagy mandulaolajba és ezt belélegezve hatékonyan kezelhetjük a depressziót, állítja Gill Farrel-Halls, Az aromaterápia Bibliája szerzője. A bazsalikom aromája segíthet enyhíteni a szomorúságot és a fáradságot, valamint a mentális tisztasághoz társuló depressziót. Azonban fontos kiemelni, hogy a bazsalikom nem használható a hagyományos orvosi kezelés helyettesítésére, csak annak kiegészítésére. A depresszió súlyos állapot, ami orvosi felügyeletet vagy mentális egészségügyi szaktanácsokat és készítményeket igényel.

Immunrendszer stimuláns

A friss bazsalikom fogyasztása fokozhatja az immunrendszer működését. A bazsalikom kémiai vegyületei javíthatják a fertőzést leküzdő antitestek termelődését, azok mennyisége 20%-kal növekedhet meg. A bazsalikom ezenfelül segíthet elpusztítani a vírusok okozta influenzát és náthát is.

Friss vs. szárított

Friss bazsalikom levelei nagyobb előnyöket biztosítanak, mint a szárított változat. A dehidratálási eljárás tönkreteheti a bazsalikom egyes kémiai vegyületeit és az olajokat, melyek a növény levelin találhatóak meg.

Figyelmeztetés

Az FDA úgy véli, hogy bazsalikom biztonságos fogyasztásra és külső használatra. Ritka esetekben azonban okozhat gyomorpanaszokat.

Fűszerek ITT

Dabur Gyógynövényesfogkrém bazsalikommal 100ml

Dabur Gyógynövényes fogkrém bazsalikommal 100ml

Gyulladást gátló, fogínyvérzést csökkentő fogkrém bazsalikommal és más gyógynövényekkel.

Ár: 1550 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!