A kurkuma egészségügyi előnyei

A kurkuma segíthet számos különböző betegség kezelésében. A gyógyítók körülbelül 4000 éve használják ezt a fűszert gyógyászati célokra is. Az ájurvédikus és a hagyományos kínai gyógyászat is elismeri, hogy a kurkuma kiváló gyulladásgátló szer és sebgyógyító is. noha általában fogyasztása teljesen biztonságok, a túl nagy dózisban elfogyasztott kurkuma okozhat gyomorpanaszokat, így érdemes mértékletesen fogyasztani. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a kurkuma kis mennyiségben használva teljesen biztonságos. A cukorbeteg vagy epekőre felírt gyógyszerek hatását enyhíthetik, így ilyenkor nem érdemes fogyasztani. Sőt a terhes és a szoptató nők sem szedhetik.

kurkuma

Emésztési problémák

A kurkuma serkenti az epe termelését az epehólyagban, ami javítja az emésztést. A német Comission E szakértői testülete egyöntetűen állítja, hogy a kurkuma különböző emésztési problémák tüneteit enyhíti, beleértve az emésztési zavarokat, a puffadásokat és gázosodásokat, valamint a dyspepsiát is. A Gastroenterology and Hepatology tanulmánya szerint a kurkumával a fekélyes vaktagbélgyulladás is kezelhető. A kurkumát szedő betegek esetében sokkal alacsonyabb relapszus arány volt tapasztalható.

Osteoarthritis

A kurkuma némi előnyt jelent az osteoarthritisben szenvedő betegek számára is, hiszen képes csökkenteni a gyulladásokat. Indiában már évezredek óta használják az ízületi gyulladás megelőzésére és annak kezelésére. Egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy a kurkuma kivonata ugyanolyan jól működik az ilyen gyulladásos betegségek esetében, mint az ibuprofen.

Rák

A kurkuma segíthet megelőzni vagy megölni több ráktípust, így az emlő-, prosztata-, és vastagbélrákot is. Egy 2001-es tanulmány arról számol be, hogy a kurkuma jelentősen gátolja a prosztatarák növekedését és megakadályozza a rák előrehaladását annak hormonrezisztens állapotában is.

Napi 1 Kurkuma kivonat500mg 180db (családi) (Pharmekal)

-12% Napi 1 Kurkuma kivonat 500mg 180db (családi) (Pharmekal)

Az étrend-kiegészítők piacán számtalan kurkuma termék kapható, hiszen ez a fűszer napjainkban nagyon felkapott témája lett az ízületi problémákkal, gyulladásokkal és különféle mozgásszervi panaszokkal foglalkozó reklámok és tanulmányok körében.

Ár: 4990 Ft
5695 Ft
Megnézem

Kurkuma 7500mg kivonatkapszula 60db (BioCo)

-13% Kurkuma 7500mg kivonat kapszula 60db (BioCo)

A készítmény gyártásához nem a kurkuma porított őrleményét, hanem annak magas, 50-szeres koncentrációjú kivonatát használták fel.

Ár: 2690 Ft
3090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!