Bio fűszerek vásárlásaGyógynövények, mint fűszerek

A kurkuma egészségügyi előnyei

(0/0)

A kurkuma segíthet számos különböző betegség kezelésében. A gyógyítók körülbelül 4000 éve használják ezt a fűszert gyógyászati célokra is. Az ájurvédikus és a hagyományos kínai gyógyászat is elismeri, hogy a kurkuma kiváló gyulladásgátló szer és sebgyógyító is. noha általában fogyasztása teljesen biztonságok, a túl nagy dózisban elfogyasztott kurkuma okozhat gyomorpanaszokat, így érdemes mértékletesen fogyasztani. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a kurkuma kis mennyiségben használva teljesen biztonságos. A cukorbeteg vagy epekőre felírt gyógyszerek hatását enyhíthetik, így ilyenkor nem érdemes fogyasztani. Sőt a terhes és a szoptató nők sem szedhetik.

kurkuma

Emésztési problémák

A kurkuma serkenti az epe termelését az epehólyagban, ami javítja az emésztést. A német Comission E szakértői testülete egyöntetűen állítja, hogy a kurkuma különböző emésztési problémák tüneteit enyhíti, beleértve az emésztési zavarokat, a puffadásokat és gázosodásokat, valamint a dyspepsiát is. A Gastroenterology and Hepatology tanulmánya szerint a kurkumával a fekélyes vaktagbélgyulladás is kezelhető. A kurkumát szedő betegek esetében sokkal alacsonyabb relapszus arány volt tapasztalható.

Osteoarthritis

A kurkuma némi előnyt jelent az osteoarthritisben szenvedő betegek számára is, hiszen képes csökkenteni a gyulladásokat. Indiában már évezredek óta használják az ízületi gyulladás megelőzésére és annak kezelésére. Egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy a kurkuma kivonata ugyanolyan jól működik az ilyen gyulladásos betegségek esetében, mint az ibuprofen.

Rák

A kurkuma segíthet megelőzni vagy megölni több ráktípust, így az emlő-, prosztata-, és vastagbélrákot is. Egy 2001-es tanulmány arról számol be, hogy a kurkuma jelentősen gátolja a prosztatarák növekedését és megakadályozza a rák előrehaladását annak hormonrezisztens állapotában is.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).