Bio fűszerek vásárlásaGyógynövények, mint fűszerek

A bazsalikom a gyógyászatban

(0/0)

A bazsalikomot leggyakrabban kulináris célokra használják fel. Elsődleges összetevője a pestonak, számos mártásnak és kenyérnek, valamint a Földközi-tengerek tészta ételeinek. A friss bazsalikomnak rengeteg egészségügyi előnye is van. érdemes megkérdeznünk a kezelőorvosunkat, hogy milyen betegség kezelésére használhatjuk a bazsalikomot.

bazsalikom

Az akne megelőzése

Az acne segíthet megelőzni az acne megjelenését és felgyorsítja az acne okozta elváltozásokat. A friss bazsalikom olaja egyértelműen segíthet a bőrön található baktériumok megelésében, melyek egyébként eltömítenék a pórusokat. Nagyon fontos, hogy a bazsalikomot az adott bőrfelületen, külsőleg alkalmazzuk, hogy segítsük a szervezetünket a baktériumok elpusztításában.

Antidepresszáns

A friss bazsalikomot beáztathatjuk olíva- vagy mandulaolajba és ezt belélegezve hatékonyan kezelhetjük a depressziót, állítja Gill Farrel-Halls, Az aromaterápia Bibliája szerzője. A bazsalikom aromája segíthet enyhíteni a szomorúságot és a fáradságot, valamint a mentális tisztasághoz társuló depressziót. Azonban fontos kiemelni, hogy a bazsalikom nem használható a hagyományos orvosi kezelés helyettesítésére, csak annak kiegészítésére. A depresszió súlyos állapot, ami orvosi felügyeletet vagy mentális egészségügyi szaktanácsokat és készítményeket igényel.

Immunrendszer stimuláns

A friss bazsalikom fogyasztása fokozhatja az immunrendszer működését. A bazsalikom kémiai vegyületei javíthatják a fertőzést leküzdő antitestek termelődését, azok mennyisége 20%-kal növekedhet meg. A bazsalikom ezenfelül segíthet elpusztítani a vírusok okozta influenzát és náthát is.

Friss vs. szárított

Friss bazsalikom levelei nagyobb előnyöket biztosítanak, mint a szárított változat. A dehidratálási eljárás tönkreteheti a bazsalikom egyes kémiai vegyületeit és az olajokat, melyek a növény levelin találhatóak meg.

Figyelmeztetés

Az FDA úgy véli, hogy bazsalikom biztonságos fogyasztásra és külső használatra. Ritka esetekben azonban okozhat gyomorpanaszokat.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).